Ghost Competence 100% Luleå

Nu har vi öppnat vårt kontor i Luleå och genom att erbjuda tjänster inom rekrytering och bemanning vill vi vara en del av Luleås fortsatta tillväxt.

Nu har vi öppnat vårt kontor i Luleå och genom att erbjuda tjänster inom rekrytering och bemanning vill vi vara en del av Luleås fortsatta tillväxt.

   – Vi har redan idag kunder i Luleå och med den tillväxt som Luleå har känns det självklart att starta upp ett kontor här, säger VD Tobias Nilsson

Mycket har hänt här de sista 10 åren, allt från etableringen av Luleå Data Center (Facebook) och att Luleå blev årets tillväxtkommun 2015. Vi tror att detta bara är början på Luleås tillväxtresa och vi vill vara en bytydande del på denna resa.

Vår kontorschef i Luleå, Marcus Skårman, har siktet inställt:
– Jag vill hjälpa Luleå att fortsätta växa, jag ser att många nyexaminerade studenter flyr Luleå till annan ort, och vet att vi på Ghost Competence kan få fler att stanna kvar i Luleå efter examen.

100% Luleå. Din kompetenspartner inom IT, teknik och ekonomi.

I en tillväxtkommun som Luleå är behovet av rätt kompetens en nyckelfaktor. Vi tror att om vi jobbar nära varandra och tillsammans ansvarar för att företag har rätt kompetens, så skapar vi lönsammare företag, bättre arbetsplatser och större tillväxt i Luleå. Vi är 100% Luleå. För att bli riktigt vassa riktar vi in oss på tjänstemän och främst inom IT, ekonomi, teknik, försäljning, projektledning, administration.
– Det finns andra aktörer som är bättre än oss på andra typer av tjänster, men inom IT, teknik och ekonomi är vårt mål att vara bäst i stan, säger konsultchefen Catrin Segerlund

Rekrytering genom sociala medier

För att kunna erbjuda den bästa kompetensen till växande företag har vi bra närvaro både på LinkedIn och Facebook. Vi vet att det är här vi hittar morgondagens arbetskraft. Av de jobb som Ghost Competence tillsätter hittar vi de flesta på Facebook och LinkedIn. Självklart använder vi oss också av både våra personliga nätverk och traditionell annonsering, men sociala medier betyder allt mer för att nå rätt kompetens.


 

Möt några av våra medarbetare

Marcus Skårman - Kontorschef

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Berätta lite om dig själv och din bakgrund.

Jag har studerat management, ekonomi, och ledarskap i Florida USA, studier som jag finansierade genom ett fotbollsstipendium. I USA  jobbade också med att  hjälpa skandinaviska idrottare till College i USA.

Jag har tidigare jobbat som rekryteringskonsult och konsultchef inom bemanningsbranschen, samt senast 5 år på Luleå Tekniska Universitet. Där jag jobbade på International Office, med internationella masterstudenter, och utbytesstudenter.

Varför valde du att återigen ge dig in i bemanning och rekryteringsbranschen?

Jag vill hjälpa Luleå att fortsätta växa, jag ser att många nyexaminerade studenter flyr Luleå till annan ort, och hoppas att vi på Ghost Competence kan få fler att stanna kvar i Luleå efter examen.

Jag var själv väldigt snabb att lämna Luleå direkt efter gymnasiet men hittade hem efter 10 år, jag hoppas att vi på Ghost Competence kan få hemvändare att sätta slag i saken och flytta hem när rätt jobberbjudande kommer.

Hur tycker du att Luleå som företagsstad har förändrats de senaste 10 åren.

Helt klart tycker jag att det blåser positiva vindar,  ordet entreprenörskap är hett och positivt och folk vågar satsa och starta företag. Klimatet utstrålar framåtanda.